Anca Daniela Kristiansen

Anca Daniela Kristiansen har kunst- og økonomiutdanning fra Romania.

Gjennom sterk innlevelse, inngående observasjon sans, genuin interesse for eksistensiell manifestasjon og spirituell substans, forsøker Anca Daniela Kristiansen å omfavne en visuell verden full av kontraster, motsetninger, begeistring, kontemplasjon og uunngåelig underkastelse.

Naturen og menneskets natur opptrer i hennes bilder enten hver for seg eller i samspill med hverandre, på leting etter grunnleggende stemninger som inspirerer.

Kromatisk og komposisjonsmessig inviterer hennes arbeider til å undersøke og oppdage de iboende elementer i oss, i et realistisk, ransakende og samtidig drømmende utrykk.

Maleriene og bildene til Anca Daniela Kristiansen byr på en fortelling som setter betrakteren i stand til å finne egne historier å fortelle videre…

kunstner-dummy-profilbilde

MER OM Anca Daniela Kristiansen

For tiden arbeider jeg med maleri og fotografi.

Jeg ønsker å skape et kunsterisk uttrykk som skal gjenspeile mangfoldet av utallige lag som former oss. Lag på lag, gjennomsiktige lag, tvetydige lag, reflekterende lag, intime lag, fremmede lag, uante lag.

Jeg er nysgjerrig på de parallelle verdener vi dyrker, på hvordan vi definerer skjønnhet, trygghet, samhold, balanse, bekreftelse og eleganse.

Maleriet gir meg rom for fantasien som mangler ord, men finner egne former, mens fotografiet gir meg nye bevis på det som fantes fra før av, i et annet format.

Begge uttrykk, maleri og fotografi, er like spennende, de opptrer like overraskende og kan tidvis konkurrere seg imellom. En emosjonell dirring går fra pensel eller fra kamera gjennom hele kroppen idet jeg tror at jeg fanger den rette formen eller det unike øyeblikket.

Jeg ønsker å fange stemninger, fremheve opplevelser, forstå dem, gjenskape dem og overbringe dem videre. Verden skapes av opplevelser og så kan de forene og fornye oss…

 

UTSTILLINGER

Artikler med Anca Daniela Kristiansen

  • =Prikkart - Vårutstilling 2023

    Velkommen til «=Prikkart» – vårutstilling 2023, der overskuddet av alt salg går uavkortet til Stiftelsen Erlik. 18. mars - 2. april.

    Mer
Oppdaterer…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.